szombat , 13 április 2024
Kezdőlap Tippek Már környezetbarát vászonképeket is rendelhetünk!
Tippek

Már környezetbarát vászonképeket is rendelhetünk!

137
környezetbarát vászonkép

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a tudatosság az élet minden területén. Gondoljunk csak az étkezésre vagy a lakberendezésre! Az adalékmentesség, a vegyszermentesség, a környezetkímélő módszerek és tárgyak kerülnek előtérbe. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ez a faldekoráció világában is megoldható?

A következő cikkben most olyan környezetbarát vászonképekről lesz szó, amelyek megfelelnek a fentebb említett követelményeknek.

Milyen nyomtatóval készül egy környezetbarát vászonkép?

2023-ban már senkit nem lep meg a “környezetbarát vászon” kifejezés. Az efféle termékek nagy értéket képviselnek, és itt most nem a pénzre gondolunk, mert alapjában véve ettől nem lesz drágább egy vászonkép. A Vászonkép Szalon kínálata tulajdonképpen sok érdekességet tartogat számunkra és igen, megmutatja nekünk, hogyan történik a környezetkímélő gyártás. Hogyan is?

Erre a célra vethetjük be a plotternyomtatókat. A vászon anyagot egy tekercsre tekerik fel, majd ezen megy végig jobbra-balra mozogva a nyomtatófej. A technológiákat megkülönböztethetjük aszerint, hogy miként fixálódik a festék a vászon felületén.

Miben tér el egymástól a két technológia?

Az Epson Eco-Solvent és a HP Latex technológia egyaránt megemlíthető. Az Epson 10 színes, amiből 9 árnyalatot használnak, míg a Latex 6 színes. Az utóbb említett módszer egy tintasugaras technológia, ami speciális munkát tesz lehetővé. Ez azért van így, mert van egy optimalizáló réteg, ami ellenállóvá teszi a vászon felületét.

Mindkét technológia biztosítja számunkra az időtálló megoldások létrehozását. A velük készült vászonképek felületét vizes rongy, sőt, Domestos segítségével is letörölhetjük.

Nem mindegy, milyen technológiával gyártják ezeket a termékeket. Az egyik kedves ismerősöm egy fotóiskolát végzett és tanulmányait egy kiállítással zárta le. A kiállításon az egyik oktató készítette el Canon tintasugaras technológiával a vászonképeket. Gyönyörű képek készültek, de sajnos nem bírták sokáig. Ez akkor derült ki, amikor a takarító hölgy nedves ronggyal letörölte a képeket, amikor azok absztrakt alkotásokká változtak át.

Milyen egy minőségi, környezetbarát vászonkép?

Nagyon fontos szempont az is, hogy mennyire antiallergén egy lenyomat. Mindkét technológia élen jár ezen a területen, ezt bizonyítja az is, hogy óvodákba, bölcsődékbe és kórházakba is kerülnek ki a velük nyomtatott vászonképek.

Amennyiben ezek a produktumok a megfelelő módszerrel készülnek, akkor tűélesek, strapabírók lesznek, és a színek szintén extra élénken ragyognak majd a felületükön. Bármikor megtisztíthatjuk őket, vízállók, ráadásul részben karcállók is.

Mit gondolsz, te is szeretnél olyan vászonképek birtokába jutni, amelyeket vizes törlőkendővel is áttörölhetsz? Ez szerintünk is nagyon jól hangzik.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Napi Mázli – új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi...

Amikor az automata már a tökéletes megoldást jelenti!

Növényt termeszteni nem egyszerű. Ahogy az angol nyelv mondja, vannak, akiknek zöld...

Hol lehet megtanulni az asszertív kommunikációt?

Bizonyára te is hallottál már az asszertív kommunikáció előnyeiről, de az lehet,...

Ezeket az italokat a természet inspirálta

„Nézz mélyen a természetbe, és akkor mindent megértesz!” – írja Albert Einstein....