szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Már környezetbarát vászonképeket is rendelhetünk!
Tippek

Már környezetbarát vászonképeket is rendelhetünk!

212
környezetbarát vászonkép

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a tudatosság az élet minden területén. Gondoljunk csak az étkezésre vagy a lakberendezésre! Az adalékmentesség, a vegyszermentesség, a környezetkímélő módszerek és tárgyak kerülnek előtérbe. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy ez a faldekoráció világában is megoldható?

A következő cikkben most olyan környezetbarát vászonképekről lesz szó, amelyek megfelelnek a fentebb említett követelményeknek.

Milyen nyomtatóval készül egy környezetbarát vászonkép?

2023-ban már senkit nem lep meg a “környezetbarát vászon” kifejezés. Az efféle termékek nagy értéket képviselnek, és itt most nem a pénzre gondolunk, mert alapjában véve ettől nem lesz drágább egy vászonkép. A Vászonkép Szalon kínálata tulajdonképpen sok érdekességet tartogat számunkra és igen, megmutatja nekünk, hogyan történik a környezetkímélő gyártás. Hogyan is?

Erre a célra vethetjük be a plotternyomtatókat. A vászon anyagot egy tekercsre tekerik fel, majd ezen megy végig jobbra-balra mozogva a nyomtatófej. A technológiákat megkülönböztethetjük aszerint, hogy miként fixálódik a festék a vászon felületén.

Miben tér el egymástól a két technológia?

Az Epson Eco-Solvent és a HP Latex technológia egyaránt megemlíthető. Az Epson 10 színes, amiből 9 árnyalatot használnak, míg a Latex 6 színes. Az utóbb említett módszer egy tintasugaras technológia, ami speciális munkát tesz lehetővé. Ez azért van így, mert van egy optimalizáló réteg, ami ellenállóvá teszi a vászon felületét.

Mindkét technológia biztosítja számunkra az időtálló megoldások létrehozását. A velük készült vászonképek felületét vizes rongy, sőt, Domestos segítségével is letörölhetjük.

Nem mindegy, milyen technológiával gyártják ezeket a termékeket. Az egyik kedves ismerősöm egy fotóiskolát végzett és tanulmányait egy kiállítással zárta le. A kiállításon az egyik oktató készítette el Canon tintasugaras technológiával a vászonképeket. Gyönyörű képek készültek, de sajnos nem bírták sokáig. Ez akkor derült ki, amikor a takarító hölgy nedves ronggyal letörölte a képeket, amikor azok absztrakt alkotásokká változtak át.

Milyen egy minőségi, környezetbarát vászonkép?

Nagyon fontos szempont az is, hogy mennyire antiallergén egy lenyomat. Mindkét technológia élen jár ezen a területen, ezt bizonyítja az is, hogy óvodákba, bölcsődékbe és kórházakba is kerülnek ki a velük nyomtatott vászonképek.

Amennyiben ezek a produktumok a megfelelő módszerrel készülnek, akkor tűélesek, strapabírók lesznek, és a színek szintén extra élénken ragyognak majd a felületükön. Bármikor megtisztíthatjuk őket, vízállók, ráadásul részben karcállók is.

Mit gondolsz, te is szeretnél olyan vászonképek birtokába jutni, amelyeket vizes törlőkendővel is áttörölhetsz? Ez szerintünk is nagyon jól hangzik.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...