szombat , 2 március 2024
Kezdőlap Szórakozás Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a Cinema MOM-ban
Szórakozás

Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a Cinema MOM-ban

197
Adorján Attila fotóművész lélektánc kiállítás mom
A Magyar Kultúra Napjának előestéjén, január 21-én, 15.00-kor nyílik Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a Cinema MOM emeletén.
A Pannónia Movie által üzemeltetett cinema MOM újabb térítésmentesen látogatható, időszaki kiállítással kedveskedik közönségének. Ezúttal egy fotóművészeti tárlat kap két hónapig megmutatkozási lehetőséget, Lélektánc címmel.
A január 21-én, 15.00-kor kezdődő kiállítás megnyitóját Debreceni Nelli performance előadása színesíti majd; továbbá elhangzik Adorján Ákos verse, melyet Adorján Fanni szaval el. A fotótárlat 2024. március 22-ig szabadon látogatható a mozi nyitvatartási idejében.

A fotóművészről

Az 1964-ben született Adorján Attila fotográfus 1986-tól Esztergomban él és dolgozik.
Portré- és életképeivel 2015-ben bekerült a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ művészeti életébe, majd a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában csoportos kiállításokon vett részt. Tagja az esztergomi Rondella Alkotókörnek, mely a Dunakanyar művészeit fogja egybe. 2019-ben Esztergom Városának támogatásával egy nagyobb kiállítási anyagot sikerült vászonra nyomtatnia, amelyet a Rondella Galériában mutatott be Esztergomi anziksz címmel. 2022-ben volt a Fényérzékeny című egyéni kiállítása az esztergomi Kapcsolatok Házában. A 2022-es XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálén különdíjat nyert. 2023-ban megvalósításra került a Kapcsolódások című, NKA által támogatott roma művészeket bemutató kiállítása. Jelenleg a Rondella Alkotókör: Platán Mesék című kiállítása látható az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériájában, ahol 3 másik művésszel valósított meg egy projektet, az idén 110 éves, Kis-Duna sétányon található platánfákkal kapcsolatban. A projekt keretében esztergomi művészeket fotózott a platánfák alatt.

„Adorján Attila munkáiban keresi a fény-árnyék játékának megjelenítését… Valójában a természetből és jelenségeiből dolgozik, képei mégis szürreálisak. (…) nem csak az élet szép és jó oldalát mutatja meg, hiszen akkor pont a gondolatiság hiányozna munkáiból” /InfoEsztergom.hu, 2022. július 4./

A Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyílik Adorján Attila fotóművész két hónapon át ingyenesen megtekinthető tárlata, a Lélektánc a Cinema MOM emeletén.

Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Világsztárok jönnek a Campus Fesztiválra

Újabb neveket hoztak nyilvánosságra pénteken a Campus Fesztivál szervezői. Kilenc nemzetközi előadóval...

Budapesten ad búcsúkoncertet a Buena Vista Social Club sztárja

Utoljára lép magyar színpadra Omara Portuondo, a 94 éves kubai zenei legenda...

Back to Black: Amy Winehouse legendája hamarosan a mozikban

2024 áprilisában a magyar mozikba is eljut a Back to Black, a...

Dua Lipa – Training Season

Szörnyű, randis élmények ihlették Dua Lipa új slágerét, a Training Season-t A...