kedd , 23 április 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan lehet valaki gyógynövénybolti eladó, drogerista?
Tippek

Hogyan lehet valaki gyógynövénybolti eladó, drogerista?

354
képzés tanfolyam

Sokan szeretnek emberekkel foglalkozni, számukra vonzó lehet akár egy kereskedelmi szakma is. Ám az élelmiszerboltokban dolgozni nem mindig könnyű, mivel gyakran hajnalban kezdődik a munka, esetleg késő estig tart.

Sokan ezért másféle szakma után néznek, de aki maradna a kereskedelem területén, annak szívből ajánljuk a Tanfolyam.hu Kereskedelmi és logisztikai tanfolyamai között is megtalálható, távoktatásban végezhető Vegyi áru és gyógynövény eladó – Drogerista – szakképesítés képzést. Nézzük, mit érdemes erről tudni!

A távoktatás haszna

Mindenekelőtt azt emelnénk ki, hogy a tanfolyam távoktatás formájában indul, azaz nem kell utazgatni a képzés napjain, nem kell szabadságot kivenni, átszervezni mindent aznapra, hiszen otthonról tanulhatsz.

A képzőintézményben megmondják, mikor vannak az online kontakt órák – általában hétvégén vagy este – és így egyszerűen, kényelmesen tanulhatsz. Persze az elméleti órák mellett gyakorlat is van, ennek részleteiről a Tanfolyam.hu oldalán lehet érdeklődni.

A jegyzeteket, tananyagot szintén online módon teszik elérhetővé, így azok bármikor elérhetők. A tanároktól nyugodtan lehet kérdezni, ha nem értesz valamit.

A tematika és a vizsga

A Vegyi áru és gyógynövény eladó – Drogerista – szakképesítés képzés elég összetett, specifikus ismereteket is átad. Az áruismeret a legfőbb tantárgy, de persze a raktározásról, a számlák kiállításáról is szó esik. Megtanulhatod, melyek a drogériákban forgalmazott termékek és elsajátíthatod, hogyan kell kezelni a pénztárgépet. Emellett a marketinget, kommunikációt és értékesítési ismereteket is tanulhatsz.

A tanfolyam 160 órás, körülbelül 3 hónapig tart. Nem szükséges hozzá érettségi, az alapfokú végzettség elégséges. Orvosi alkalmassági vizsgálatra viszont el kell menni előtte.

A képzést fizetheted egy összegben, de részletben is. A tanfolyam végén tanúsítványt kapsz, amellyel a vizsgaközpontban jelentkezhetsz képesítő vizsgára. Itt írásbeli teszt és egy projektfeladat vár rád. Az alábbi témakörök jelennek itt meg:

  • Gyógynövények és gyógynövényeket tartalmazó termékek
  • Táplálékkiegészítő termékek
  • Kozmetikai termékek
  • Drogériai termékek

Ha minden sikerül, pár hónapon belül kézhez kapod a szakképesítő bizonyítványodat.

Kinek éri meg jelentkezni?

Elsősorban azoknak, akik szeretnének egy új szakmát szerezni, akár úgy is, hogy van már valamilyen képesítésük. Sokan vannak, akik tudják, hogy előbb-utóbb váltani szeretnének, esetleg maguk kívánnak nyitni egy drogériát. Ehhez kapcsolódóan további tanfolyamok is elérhetők a fent említett oldalon.

Azoknak hasznos ez a képzés, akik szívesen dolgoznának a kereskedelemben, szeretnek segíteni az embereknek, empatikusak. Mivel az árufeltöltés is része a napi feladatoknak, kell azért némi állóképesség, teherbírás, de fontos a türelem is ezen a területen.

Amennyiben úgy érzed, ez a szakma neked való, bátran jelentkezz a tanfolyamra!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...

Biztos védelem láncfűrész ellen

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a...

Kezeld hatékonyan a szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat!

Az öregedés első, látványos jelei a szem körüli területen kialakuló ráncok, illetve...

Az ajakbalzsam is tökéletes reklámajándék lehet

Ma már számtalan eszköz vagy kiegészítő funkcionálhat promóciós termékként. Vannak népszerűbbek, mint...