szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Ezeket az italokat a természet inspirálta
Tippek

Ezeket az italokat a természet inspirálta

238
tequila idrinks

„Nézz mélyen a természetbe, és akkor mindent megértesz!” – írja Albert Einstein. Ez a természetes összetevőkből álló italok esetében is érvényes. A cikkben bemutatunk néhány különleges nedűt, amelyek meglepetéseket tartogatnak az ízek szerelmeseinek.

Minden kortyuk felér egy Föld körüli utazással, érdemes felfedezni mindet! Az alábbiakban bemutatott italok, például a likőr, a gin, a whisky és a tequila megtalálhatóak az iDrinks üzleteiben és webáruházában.

Érdemes megkóstolni

A tequilák világából érdemes megkóstolni a Volcán De Mi Tierra Blanco Tequilát. Borsos, fűszeres és citrusos ízek jellemzik, a vulkánok izzó erejét csempészte a palackba. Létezik egy másik fenségesen nedű, a 45%-os alkoholtartalmú Riga Black Balsam Classico, amelynek valamennyi zamata gyógyító erőt képvisel, az egyike a legjobb gyógynövényes likőröknek.

Nem maradhat ki a sorból a Mandragola likőr sem, amely bővelkedik fahéjas, szegfűszeges erdei ízekben. A természeti ízekben tobzódó Tarsier Khao San Chili Gint is érdemes megkóstolni. Borókás esszenciával, chilivel, thai citromfűvel nyűgöz le mindenkit. Ez az ázsiai kuriózum remekül illik a keleti ételekhez.

Különleges italok

A különleges italok sora a Kraken Black Spiced Rummal folytatódik. Érezhető benne a Barbadosi rum dominanciája, alappillére a cukornádmelasz, valamint megjelennek benne a fűszerek és némi mogyorós mámor. Karamellával és vaníliával, szegfűszeges dinamikával, valamint fahéjjal nyűgöz le minden korty Kraken Black Spiced Rum. Ott a helye minden rumkedvelő bárszekrényében.

Az elementáris erejű Talisker Dark Stormyja is kiváló választás. A 45.8%-os alkoholtartalmú párlat egyszerre heves és édes, miközben érződnek benne a gyümölcsös, ribizlis jegyzetek, és a fűszeresség, a kemény tőzegesség, boros, mézes sült dió. A Crystal Head Vodkát is érdemes megemlíteni. Izgalmas párlat ez a különleges kiadású kanadai vodka, krémes vonalvezetés, borsos fűszeresség, közepes testesség és lekerekített ízek jellemzik.

A bárszekrényben a helyük

A Butterfly Cannon Blue 100% Agave egy szemet gyönyörködtető, színváltozásra is képes tequila. Bármilyen rendezvény élményfaktora növelhető a segítségével. Blue Weber agávéből készül, 30 napig érlelik a hordóban, majd faszenen átszűrik. A végeredmény egy édes, esszenciális tisztaságú nedű, ropogós agávéval és némi fűszerességgel.

A Smokestack Whisky sem maradhat ki a sorból. Zamatában érezhetőek a tőzeges komponensek, a porított fűszerek. Igazán komplex élményt nyújt ez az ital a 46%-os alkoholtartalmával, valamint a gyömbéres és vaníliás, citrusos árnyalataival. Végül pedig következzen a borostyán árnyalatban játszó Fujisan Blended Whisky, amelyben egyesül a japán ég és föld harmóniája. Felejthetetlen élményt nyújt ez a nedű egy kis pörkölt mandulával, kellemes dióssággal, vaníliával, és némi fás fűszerességgel.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...

Biztos védelem láncfűrész ellen

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a...

Kezeld hatékonyan a szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat!

Az öregedés első, látványos jelei a szem körüli területen kialakuló ráncok, illetve...

Az ajakbalzsam is tökéletes reklámajándék lehet

Ma már számtalan eszköz vagy kiegészítő funkcionálhat promóciós termékként. Vannak népszerűbbek, mint...