kedd , 23 április 2024
Kezdőlap Tech Új funkciókkal érkezik a Microsoft Copilot for Security
Tech

Új funkciókkal érkezik a Microsoft Copilot for Security

180
microsoft copilot for security 2024

Az elmúlt két évben riasztó mértékben, másodperceként 579-ről több mint 4000-re emelkedett a Microsoft rendszerein belül regisztrált jelszótámadások száma. Mindeközben a kiberbűnözés okozta kár globálisan a 2015. évi 3 billió dollárról, előrejelzések szerint 2025-re, mintegy 10,5 billió dollárra nő. Annak ellenére, hogy a szervezetek átlagosan mintegy 80-féle kiberbiztonsági szoftvert használnak, még mindig nehezen tudnak megbirkózni a túlterheléses támadásokkal, a hamis riasztások miatti kifáradással és a biztonsági megoldások átláthatatlanságával. 

A Microsoft mai bejelentése szerint a Microsoft Copilot for Security április 1-jén válik elérhetővé világszerte. Ez lesz az iparág első generatív mesterséges intelligenciával megtámogatott megoldása, amely a kiberbiztonságért felelős szakembereknek és rendszergazdáknak fog segíteni abban, hogy felfedjék azokat a támadásokat is, amelyek jelenleg rejtve maradnak. Felgyorsíthatják munkafolyamataikat, és javíthatják a védekező műveletek hatékonyságát. A Copilot hatalmas mennyiségű adatot és azokból kivonható információt képes átlátni: a Microsoft több mint 78 billió biztonsági incidensre figyelmeztető jelet dolgoz fel ennek segítségével minden egyes nap. Ezt egészíti ki a nagy nyelvi modellekre épülő információgyűjtés, amely az adott helyzetre érvényes javaslatokat és cselekvési tervet kínál. A Copilot támogatásával a vállalatok és szervezetek gépi sebességgel, és csak a mesterséges intelligenciára jellemző kiterjedtséggel képesek megvédeni a rendszereiket, miközben a biztonsági folyamataik is teljesen átalakulnak. A Copilot for Security világszerte április 1-jén válik elérhetővé, nyolc nyelven lesz képes megérteni a beszéltnyelvi utasításokat (prompt) és válaszokat adni rájuk, a felhasználó felületének feliratait pedig 25 nyelvre fordították le.

„A második alkalommal elvégzett Copilot for Security felmérésünk megerősítette azt, amit mi magunk is megtapasztaltunk a szoftver használata közben: még a tapasztalt biztonsági szakemberek munkája is 22%-kal lesz gyorsabb a Copilottal,  miközben a feladatvégrehajtás pontossága 7%-kal javul. A felmérésünkbe bevont szakemberek 97%-a válaszolta azt, hogy szeretné tovább használni a Copilotot a mindennapi munkájában. – mondta el Renate Strazdina, a Microsoft Közép-Európáért felelős műszaki igazgatója. „A Microsoft Copilot for Security képessé teszi a szakembereket arra, hogy jobban kihasználják a tudásukat, hogy még gördülékenyebben működjenek együtt egymással, hogy több információra tegyenek szert, és hogy időben válaszolhassanak a biztonsági incidensekre. Az új eszköz használatával teljesen átalakul a kiberbiztonsági munka, éppen ezért tölt el bennünket nagy izgalommal és örömmel, hogy végre mindenkivel megoszthatjuk a világon.

Használatarányos előfizetési modell

A Microsoft célja az, hogy a nagyobb biztonságot mindenki számára elérhetővé tegye. Éppen ezért, a piacon egyedülálló módon, a Microsoft egy „pay-as-you-go” licencmegoldással a lehető legtöbb szervezet számára teszi hozzáférhetővé a Copilot for Security-t. Ez egy rendkívül rugalmas, használatarányos előfizetést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok azonnal megkezdhessék az új eszköz használatát. Elég ezt követően, a tényleges használatnak megfelelően és a költségek ismertében dönteni a továbbhasználatról.

A Copilot for Security újdonságai

A Microsoft Copilot for Security abban segít a kiberbiztonsági és IT szakembereknek, hogy még hatékonyabban tudják felhasználni a tudásukat és működhessenek együtt a kollégáikkal, hogy még több mindenre lássanak rá az általuk felügyelt rendszereken belül, és hogy gyorsabban tudjanak reagálni az incidensekre. A Copilot for Security az alábbi új képességeket kínálja:

  • Az egyéni prompt-lista funkció arra szolgál, hogy a felhasználók a saját korábbi beszéltnyelvi utasításaikat elmentve kiberbiztonsági munkafolyamatokat és feladatokat hozzanak létre.
  • A tudásbázis-integráció funkció, amely egyelőre előzetesként érhető el, lehetővé teszi a Copilot for Security integrálását a vállalatirányítási rendszerbe, valamint olyan feladatok végrehajtását, amely az adott vállalat saját cselekvési tervét követi.
  • A felhasználó összekötheti a saját, Defender EASM-ben, a külső támadások elhárítására létrehozott felületét a Copilottal, hogy azonosíthassa és kielemezhesse a legfrissebb, külső támadások kockázataira vonatkozó információkat.
  • A Microsoft Entra audit és diagnosztikai logok további információkkal szolgálnak a biztonsági fenyegetések azonosításához, vagy az egyes felhasználókhoz vagy incidensekhez köthető informatikai problémák elemzéséhez. Mindezekről szöveges összefoglalókat készít.
  • A felhasználási jelentés áttekintést nyújt arról, hogy a csapatok hogyan használják a Copilotot. Ez lehetőséget ad újabb pontok azonosítására a munkafolyamaton belül, ahol tovább lehet optimalizálni a működést.

Mesterséges intelligenciával megtámogatott biztonság mindenkinek

A Copilot for Security megalapozhat egy önállóan is működőképes, átfogó biztonsági rendszert, de beépülhet egy már meglévő biztonsági rendszerbe is. A Microsoft egyéb biztonsági rendszereivel való könnyű integrálhatóságát az IT és biztonsági szakemberek fogják nagyra értékelni, akik megtapasztalhatják azt a sebesség- és hatékonyság növekedést, amit a Microsoft idézett felmérése feltárt.

Itt az idő az MI felfedezésére!

Egyre több, az üzleti működés minden területét érintő, generatív MI-alapú szolgáltatás jelenik meg a piacon, amelyek azt bizonyítják, hogy az új technológia számtalan lehetőséget kínál, ugyanakkor új kihívásokat és kockázatokat is hordoz magában. A Microsoft, mindezeket figyelembe véve, nagyobb átláthatóságot, védelmet és kontrollt kínál az MI-applikációk vonatkozásában, függetlenül attól, hogy az illető szervezet Microsoft Copilot-ot vagy más, harmadik féltől származó generatív mesterséges intelligencia alapú szoftvert használ-e. A Microsoft azt szeretné elérni, hogy minden szervezet magabiztosan és biztonságos körülmények között kezdhesse meg a mesterséges intelligencia alkalmazását.

Annak érdekében, hogy a szervezetek védett és ellenőrzött módon használhassák a mesterséges intelligenciát, a Microsoft az alábbi szolgáltatásokkal bővítette meglévő termékeit:

  • Az MI használatából fakadó kockázatok felderítése: a kiberbiztonságért felelős csapatok feltárhatják az MI használatából adódó potenciális veszélyforrásokat, mint amilyen például a szenzitív adatok kiszivárgása, vagy az, hogy a felhasználók nagy kockázati besorolású applikációkhoz férhetnek hozzá.
  • Az MI-alapú applikációk és az adatok védelme: a biztonságért felelős szakemberek és rendszergazdák védőernyőt vonhatnak a használatba vett MI-alapú applikációk és az általuk gyűjtött és előállított szenzitív adatok fölé, ideértve a promptokat és a válaszokat is.
  • Ellenőrzött használat: a biztonságért felelős szakemberek irányíthatják az MI-alapú applikációk használatát az interakciók korlátozásával és loggolásával, így tárva fel az ezen applikációk használata közben előforduló bármilyen illegális tevékenységet vagy a vállalati szabályok megsértését, illetve kivizsgálhatják az így felmerülő incidenseket.

Biztonság a mesterséges intelligencia korszakában

A Copilot for Security alkalmazásával a szervezetek többféle oldalról is képesek megvédeni a munkakörnyezeteiket, legyen szó a kiberbiztonságról, a törvényi megfelelőségről, az adatvédelemről, a perifériák kezeléséről vagy a személyes adatok védelméről. A mesterséges intelligencia korszakában, minden eddiginél fontosabbá válik az egységes megoldások alkalmazása, amelyek betömik a védelmi rendszer réseit.

Forrás: Microsoft


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A mozi hazatér: a Sony bemutatja újdonságait

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8...

10 meglepő NASA találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is...

Új laptop vásárlása előtt állsz? Akkor ezt mindenképp olvasd el!

Ha te is épp új laptop vásárlása előtt állsz, akkor bizonyára felmerült...