vasárnap , 19 május 2024
Kezdőlap Tech Új laptop vásárlása előtt állsz? Akkor ezt mindenképp olvasd el!
Tech

Új laptop vásárlása előtt állsz? Akkor ezt mindenképp olvasd el!

92
új laptop vásárlása előtt

Ha te is épp új laptop vásárlása előtt állsz, akkor bizonyára felmerült benned a kérdés, hogy mégis milyet kellene beszerezni? Mindenképp újat szeretnél? Nem éred be kevesebbel, mint az egyik, ha nem a legjobb a piacon? Olyan eszközt keresel, ami nemcsak jó, de még esztétikus is? Akkor ezt nézd!

Új laptop vásárlásakor sokak számára az első számú kiszemelt egy…

… Apple hordozható számítógép! Kétség nem férhet ahhoz, hogy ránézésre egy ilyen termék fényévekkel előrébb van designban a konkurenciánál. De minőségben is? Az eladási számok, a tesztek, a beszámolók, az összehasonlítások mind-mind arra engednek következtetni, hogy nem véletlen kedvelik annyian az Apple termékeit. Érdemes megnézni például a PC Aréna MacBook kínálatát, ha új almás készüléket szeretnénk vásárolni!

Sokaknak az a visszatartó erő, hogy más operációs rendszer fut rajtuk, nem a Windows. Azonban ez nem lehet akadály, mivel sok a hasonlóság a számos különbség ellenére is, és könnyen meg lehet tanulni a kezelését, bármennyire is szokatlan elsőre.

Az almás cég évek óta az egyik piacvezetőnek számít az okostelefonok területén, de nagyon előkelő helyet foglal el a hordozható számítógépek terén is, főleg a prémium szegmensben. 2006-tól gyártják a MacBookokat, évről évre újabb és újabb változatokat dobnak piacra. Jelenleg két verzió kapható, a MacBook Air és a MacBook Pro.

Mi szól a MacBook mellett?

Az Apple laptopokon nem Windows operációs rendszer fut, mint már említettük is, hanem a saját fejlesztésű macOS. A különbségeket figyelve könnyen rájöhetünk, hogy sokkal előnyösebb tulajdonságai vannak, mint a konkurens Microsoft terméknek.

Automatikus mentéseket végez, az egyes programokat sokkal könnyebben el tudjuk vele távolítani, ha már nincs rájuk szükségünk. Ráadásul ami nagyon fontos, hogy hónapok múlva sem fog belassulni!

A vírusok elleni védelem is erősebbnek bizonyul rajtuk, köszönhetően az Apple fejlesztőinek, akik számos biztonsági eszközzel védik ezeket a gépeket és a rajtuk lévő adatokat.

Hatalmas előnyük, hogy minden új Apple laptopnak óriási az üzemideje. Ez két dologra vezethető vissza: egyrészt a nagy akkumulátorkapacitás, másrészt viszont a jól optimalizált MacOS is nagyban hozzájárul ehhez!

Egy Macbook ráadásul nagyon megbízható, így jó eséllyel nem lesz szükségünk szervizre. Ha mégis, akkor ott az úgynevezett AppleCare kiterjesztett garancia.

Szép számok a konfigurációban

Ha megnézzük az utóbbi évek MacBook termékeit, akkor a Pro-nál és az Air esetén is nagyszerű számokat találunk a konfigurációban.

Eleve nagyon jó, hogy mindkettőbe az ultrahatékony és erős saját Apple chipet rakták. A 2023-as Pro például már M3-as chipet kapott, míg az Air M2-est.

A Pro esetén 8 magos CPU-ról és 10 magos GPU-ról beszélhetünk. A kijelző pedig 120 Hz-es képfrissítésre is képes. A 8 GB RAM, a számos csatlakozási lehetőség vagy az akár 22 órás filmnézésre is alkalmas akkumulátora mind-mind mellette szólnak. De az Air sem sokkal gyengébb.

Amikor új laptopot vásárolsz, fontold meg ezeket a termékeket is!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Új sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a...

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni,...

Masszív basszus. Határtalan élmény

A Sony bemutatja az ULT POWER SOUND termékcsaládot, egy új vezeték nélküli...

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...