szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Otthon Milyen esetben éri meg mosható falfestéket vásárolni?
Otthon

Milyen esetben éri meg mosható falfestéket vásárolni?

127
mosható falfesték

A frissen festett falak gyönyörűek, és bár természetes és minden háztartásban óhatatlanul is bekövetkezik az elkoszolódásuk, elkeserítő látni rajtuk az idő múlásával a különféle foltokat, főként, hogy semmit nem tehetünk ellene.

Ha nem szeretnél beletörődni, hogy néhány évente újra kell festeni a lakást, ugyanakkor a piszkos falak látványát sem bírod, akkor mutatunk egy olyan festéket, amely a hagyományos falfestékekkel ellentétben könnyen tisztítható, mosható. Cikkünkben bemutatjuk a mosható falfestékek előnyeit és hátrányait, javasolt alkalmazási területeit, hogy ezek ismeretében dönthess a használatukról.

A falak és a foltok

Könnyű dolgunk van manapság, hiszen nemcsak rengetegféle előre bekevert árnyalat és színre kevert, hanem különböző tulajdonságokkal rendelkező beltéri falfestékek közül választhatunk a MesterekFutára webshopban.

Nincs tökéletes megoldás, hiszen ha világos árnyalatúra festjük a falakat, minden ujjlenyomat, apró folt meglátszik rajtuk, nem beszélve a kisgyerekes lakásokban a falakon itt-ott megjelenő ceruza-, filctoll- és zsírkrétafirkákról. De a sötét falakkal sem járunk jobban, mert bár azokon a foltok kevésbé látszanak meg, a felületre kiülő por annál inkább.

Használat mellett elkerülhetetlen a szennyeződés, mégis bosszantó, főleg, hogy nem tehetünk ellene semmit, ugyanis a hagyományos falfestékek takarítása gyakorlatilag nem lehetséges, csak az újrafestés marad. Van azonban egy innovatív festéktípus, melynek használatával nincs ilyen probléma.

Ismerd meg a mosható falfestéket!

A speciális összetevőket tartalmazó, mosható beltéri falfesték megoldást kínál a koszolódásra, ugyanis az ezzel festett falak felülete dörzsálló, ellenáll a háztartási tisztítószereknek, így szivaccsal sérülésmentesen tisztítható. A korábbi, kevésbé tetszetős változatokkal ellentétben a korszerű mosható festék matt felületet képez, továbbá kiváló fedőképességgel rendelkezik, ezért 1 rétegben is elegendő festeni, ami gyorsabbá és relatíve olcsóbbá teszi a munkát.

Egyes típusai magas páratartalmú helyiségekben, konyhákban, fürdőszobákban is alkalmazhatók, ugyanis penészgátló, antibakteriális adalékanyaggal készülnek.

Milyen hátrányai vannak?

A mosható falfestékek nagy előnye, hogy rendkívül tartósak, ez a tulajdonságuk ugyanakkor hátrány is, mivel eltávolításuk nehéz, de a hagyományos festékekkel történő átfestésükbe is beletörhet a bicskád.

A másik, ami miatt sokan visszahőkölnek a használatától, az a magas ár. Azonban mivel 1 rétegben is tökéletesen fed, jóval kiadósabb, mint a klasszikus színezőanyagok.

Ha azt szeretnénk, hogy otthonunk falai sokáig szépek, foltmentesek maradjanak, illetve a balesetek esetén könnyen eltüntethetőek legyenek a szennyeződések, a mosható festék nagyszerű választás jelent. Gyerekek mellé, nagy igénybevételű és közösségi helyiségekbe, konyhák tűzhely mögötti falára, kórházakba, iskolákba, óvodákba ajánljuk, hiszen higiénikus, könnyen tisztítható felületet eredményez.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A csecsemők véroxigénszintjének mérése

Mi az a véroxigénszint? Ez a százalékos érték azt mutatja meg, hogy...

Az SPC padlók jellemzői

Mi is az SPC padló? Melyek azok a tulajdonságai, ami miatt annyira...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...