vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?
Tippek

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

255
ültetési rend esküvő

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a zenekar szuper hangulatot teremt, a ceremóniamester gördülékenyen vezeti az eseményeket, az ételek finomak, és a vendégek jól érzik magukat.

Ebben az összhangban egy apró, mégis fontos részlet az ültetési rend, hiszen ez alapozza meg a vacsora hangulatát és az este további részének lendületét. Szerencsére ma már nem dívik az a szokás, hogy a vendégek ott foglalnak helyet, ahol kedvük tartja, legtöbb esküvőn kijelölt asztalok várják a násznép tagjait.

Mindenki egyéni, névre szóló esküvői ültetőkártya birtokosa lesz, melyet vagy a számára meghatározott asztalnál helyeznek el vagy a helyszín egy fix pontján, és érkezés után a meghívott maga keresi meg az asztalát. Számos cég foglalkozik ilyen kártyák készítésével, ilyen a Place of Cards is.

Kik ülnek a főasztalnál?

Az ifjú pár a főasztalnál ül, ami az esküvő középponjában helyezkedik el. Az őket körülvevő emberek általában a legközelebbi családtagok, azaz a szülők. Elvált szülők esetén a tanúk is ülhetnek a pár mellé, így elkerüljük a kellemetlenségeket. Mostanában divat az is, hogy csak az ifjú pár ül kettesben az asztalfőn.

Milyen asztaltípusok léteznek?

Az esküvőkön leggyakrabban táblaasztalokat vagy körasztalokat helyeznek el. A körasztal előnye, hogy mindenki lát mindenkit, viszont csak az egymás mellett ülők tudnak beszélgetni egymással. Hátránya viszont, hogy több helyet foglal. A táblaasztal helytakarékosabb, és jól mutat nagyobb terekben. A csevegés is egyszerűbb, hiszen az egymással szemben ülők is beszédbe elegyedhetnek.

Sokan választanak manapság vidéki, szabadtéri helyszínt. Egy szabadtéri esküvő varázslatos lehet a természet közelsége miatt. Az időjárási tényezőket is figyelembe véve gondoskodni kell arról – például bérelve egy sátrat vagy pavilont –, hogy eső esetén is zavartalanul folytatódhasson a program. Emellett figyeljünk a megfelelő világításra és a rovarok elleni védelemre is.

A legnehezebb feladat: az ültetési rend meghatározása

Nem egyszerű munka, hiszen gyakran különböző ismeretségi körökből, korosztályokból érkeznek a vendégek. Az ideális megoldás az, ha vegyítjük a csoportokat úgy, hogy mindenki találjon beszélgetőpartnert. Fontos, hogy a hasonló érdeklődésű embereket egymás mellé ültessük, például a kollégákat, rokonokat és barátokat. Bátran vegyítsd az embereket, például a bulizós típusok és a csöndesebb egyének is jó egyveleget alkotnak, kiegészítik egymást. Jó ötlet a nagyobb gyerekeket külön asztalhoz ültetni, ők már jól érzik magukat a saját korosztályuk társaságában.

Az ültetési rend kialakításakor arra figyeljünk, hogy a vendégek kényelmesen és jól érezzék magukat. Ha ügyelsz a részletekre, és megpróbálod a lehető legjobban összehangolni násznép igényeit, akkor biztos lehetsz benne, hogy az esküvőtök emlékezetes és felejthetetlen élmény lesz mindenki számára.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Jó, ha résen vagy, amikor a bankszámlákról esik szó!

A legtöbben hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a pénzügyi szektort érintő törvényi...

Az alkoholos italok készítésének titka

Sokan szeretik az alkoholos italokat fogyasztani – persze mindezt csak mértékkel tegyük!...

Hogyan előzhető meg kedvencünknél a hőguta, milyen tünetei vannak?

A felelős állattartók pontosan tudják, hogy a hőguta akár végzetes is lehet,...

Vegánként sem kell lemondani a fehérjedús táplálkozásról

Bár a fehérjék kapcsán elsősorban a húsételek és a protein italporok jutnak...