szombat , 2 március 2024
Kezdőlap Tippek Fogpótlás élethosszig? Vajon lehetséges?
Tippek

Fogpótlás élethosszig? Vajon lehetséges?

106
fogpótlás fogászat

Bizonyára minden érintettnél felmerül a kérdés, hogy vajon létezhet egy életen át kiszolgáló fogpótlás, amely hosszú évtizedeken át biztosítja a gondtalan mosolyt? Tervezhetünk-e 20-30 évre vagy akár még többre?

Mit jelent valójában a tartósság?

Amikor megnézzük a Halász Klinika fogpótlásai kapcsán közzétett tapasztalatokat, láthatjuk, hogy a 10 éves garancia mellett nem ritka, hogy 27 éves implantátumok is megfelelő állapotnak örvendenek, természetesen ehhez hozzátartozik a gondos ápolás is a páciens részéről. Ehhez persze hozzájön az is, hogy a klinika szakembereinek legfőbb célkitűzése, hogy folyamatosan növeljék mind az implantátumok, mind pedig a fogpótlások élettartamát.

Ennek érdekében elengedhetetlen a plusz munka, a kiváló minőségű, korszerű alkatrészek, műszerek és alapanyagok. Ahogyan alapvető a gyakorlat és a komoly szaktudás is. Ha már a tartósság kérdése felmerül, egyértelmű, hogy ezzel összhangban a minőség is lényeges.

Modern implantológiai beavatkozások

A gyönyörű mosoly napjainkban már elérhető, hála a korszerű fogbeültetési eljárásoknak és az erre specializálódott szakemberek gondos munkájának. Azt talán kevesen tudják, hogy bár a lehetőség adott az akár évtizedeken át tartó gondtalanságra, viszont több tényezőtől is függ.

Egyrészt szükség van a páciens részéről történő hajlandóságra az együttműködésre, és ez ugyanúgy igaz a kezeléseket megelőző időszakra, illetve a beavatkozást követő “regenerációs” szakaszra is. Nem beszélve arról, hogy a káros szokások kizárásának, teljes mellőzésének szintén életre szóló döntésnek kellene lennie. Ilyenkor persze mérlegelni kell, hogy a siker érdekében mire vagyunk hajlandóak? Minden fogbeültetés előtt állónak érdemes feltennie a kérdést, hogy szeretne-e tartós eredményeket, eléggé fontos-e ez ahhoz, hogy meghozza a maga “áldozatait”? S amint ez tisztázódik, már nem marad kérdés, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a saját részét teljesítse.

A tartósság tehát többtényezős, hiszen feltétlenül szükséges a szakember tudása, rutinja, ahogyan a lelkiismeretes ápolás és a javasolt teendők betartása is a fog- és szájhigiéniát illetően.

Óvjuk úgy, mintha a sajátunk volna

Már gyerekkorban megtanítják, hogy vigyázni kell a fogainkra, és ez egy sor “kötelező” feladattal jár, beleértve a rendszeres fogászati kontrollt, a gondos ápolást, a problémák mielőbbi orvoslását. Ám arra már kevesebb fókusz helyeződik, hogy a fogpótlásokra is épp ilyen felelősséggel kell gondolni. Óvni kell őket, érdemes időszakosan ellenőriztetni, s megtenni azokat az alapvető dolgokat, amelyek még tovább segítik az állapotuk megőrzését.

Ilyen megvilágításból szemlélve láthatjuk, hogy bár döntő a szakember szerepe a tartósságban, de részben a páciensen is múlik. Létezik tartós, hosszú távú gondtalan mosoly, de mindenképpen ápolnunk kell fogainkat.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Milyen műanyag ablak árakkal találkozhatunk a húsvéti időszakban?

Közeleg a tavasz, a húsvét, ami számtalan izgalmat tartogat számunkra. Vége a...

Testeden a történeted? Így segít visszanyerni az önbizalmad a plasztikai sebészet!

Az arcunk egyedi jegyei megkülönböztetnek minket másoktól, de néha ezek az eltérések...

Hogyan lehet valaki gyógynövénybolti eladó, drogerista?

Sokan szeretnek emberekkel foglalkozni, számukra vonzó lehet akár egy kereskedelmi szakma is....

A hajtogatott kéztörlő segítségével megtarthatod a higiéniát a mosdóban

A vendéglátóipar számtalan eszköz és fogyóeszköz beszerzését igényli. A papíráruk is ide...