szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Fogpótlás élethosszig? Vajon lehetséges?
Tippek

Fogpótlás élethosszig? Vajon lehetséges?

244
fogpótlás fogászat

Bizonyára minden érintettnél felmerül a kérdés, hogy vajon létezhet egy életen át kiszolgáló fogpótlás, amely hosszú évtizedeken át biztosítja a gondtalan mosolyt? Tervezhetünk-e 20-30 évre vagy akár még többre?

Mit jelent valójában a tartósság?

Amikor megnézzük a Halász Klinika fogpótlásai kapcsán közzétett tapasztalatokat, láthatjuk, hogy a 10 éves garancia mellett nem ritka, hogy 27 éves implantátumok is megfelelő állapotnak örvendenek, természetesen ehhez hozzátartozik a gondos ápolás is a páciens részéről. Ehhez persze hozzájön az is, hogy a klinika szakembereinek legfőbb célkitűzése, hogy folyamatosan növeljék mind az implantátumok, mind pedig a fogpótlások élettartamát.

Ennek érdekében elengedhetetlen a plusz munka, a kiváló minőségű, korszerű alkatrészek, műszerek és alapanyagok. Ahogyan alapvető a gyakorlat és a komoly szaktudás is. Ha már a tartósság kérdése felmerül, egyértelmű, hogy ezzel összhangban a minőség is lényeges.

Modern implantológiai beavatkozások

A gyönyörű mosoly napjainkban már elérhető, hála a korszerű fogbeültetési eljárásoknak és az erre specializálódott szakemberek gondos munkájának. Azt talán kevesen tudják, hogy bár a lehetőség adott az akár évtizedeken át tartó gondtalanságra, viszont több tényezőtől is függ.

Egyrészt szükség van a páciens részéről történő hajlandóságra az együttműködésre, és ez ugyanúgy igaz a kezeléseket megelőző időszakra, illetve a beavatkozást követő “regenerációs” szakaszra is. Nem beszélve arról, hogy a káros szokások kizárásának, teljes mellőzésének szintén életre szóló döntésnek kellene lennie. Ilyenkor persze mérlegelni kell, hogy a siker érdekében mire vagyunk hajlandóak? Minden fogbeültetés előtt állónak érdemes feltennie a kérdést, hogy szeretne-e tartós eredményeket, eléggé fontos-e ez ahhoz, hogy meghozza a maga “áldozatait”? S amint ez tisztázódik, már nem marad kérdés, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a saját részét teljesítse.

A tartósság tehát többtényezős, hiszen feltétlenül szükséges a szakember tudása, rutinja, ahogyan a lelkiismeretes ápolás és a javasolt teendők betartása is a fog- és szájhigiéniát illetően.

Óvjuk úgy, mintha a sajátunk volna

Már gyerekkorban megtanítják, hogy vigyázni kell a fogainkra, és ez egy sor “kötelező” feladattal jár, beleértve a rendszeres fogászati kontrollt, a gondos ápolást, a problémák mielőbbi orvoslását. Ám arra már kevesebb fókusz helyeződik, hogy a fogpótlásokra is épp ilyen felelősséggel kell gondolni. Óvni kell őket, érdemes időszakosan ellenőriztetni, s megtenni azokat az alapvető dolgokat, amelyek még tovább segítik az állapotuk megőrzését.

Ilyen megvilágításból szemlélve láthatjuk, hogy bár döntő a szakember szerepe a tartósságban, de részben a páciensen is múlik. Létezik tartós, hosszú távú gondtalan mosoly, de mindenképpen ápolnunk kell fogainkat.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Meghaladhatja a 2000 forintot a diákmunkások átlagos órabére 2024-ben

Dinamikusan emelkednek a diákmunka-órabérek, a piacvezető Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint idén már az...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...

Milyen a jó ültetési rend az esküvőn?

Egy esküvő akkor igazán jó, ha minden részlet harmonikusan illeszkedik egymáshoz: a...

Veled mi történt életed legborzalmasabb randiján?

Nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lett volna már legalább egy...