szerda , 12 június 2024
Kezdőlap Tippek Ezért érdemes kézvédő krémeket alkalmazni a munkában
Tippek

Ezért érdemes kézvédő krémeket alkalmazni a munkában

396
kézvédő krém használata

A kézvédő krémek alkalmazása fontos része – bizonyos munkahelyek esetén – a megfelelő védelem és biztonságos munkakörnyezet kialakításának. A kétkezi munkát, fizikai tevékenységet végzők kezei fokozott igénybevételnek vannak kitéve, így gondoskodni kell róluk. És hogy hogyan? Erről szól ez a cikkünk.

Az első védelmi vonal: kézvédő krémek alkalmazása

Ha kézvédelemről van szó, akkor általában nem a krémek az elsők, amelyek eszünkbe jutnak, sokkal inkább valamiféle mechanikai megoldás. Pedig sok helyen nem alkalmaznak kesztyűket, hanem már alternatív megoldással élnek.

Ilyen célra például kiválóan használhatóak az Alpha-Dent-Higiénia Kft. kézvédő krémjei, melyek között vannak munkavégzés előtti, illetve utáni termékek is.

Ezek mellett fényvédőket is megtalálhatunk a termékpalettában. Mivel ma már jóval erősebb az UV-sugárzás, mint korábban, így a sok napon töltött óra esetén feltétlenül indokolt a fokozott bőrvédelem. Ráadásul ez természetesen nemcsak a kezeinkre vonatkozik, hanem más, nem fedett testrészeinkre egyaránt. Ha huzamosabb ideig tartózkodunk a tűző napon, akkor semmiképp se feledkezzünk meg erről a védekezési módról!

Bár alkalmazhatjuk azt a megoldást is, hogy hosszú ruhában vagyunk egész nap, sőt vannak olyan munkakörök, melyeknél ez indokolt is. Viszont sok esetben ez inkább okozna kellemetlenséget, kényelmetlenséget, így jobb ha az UV elleni védelmet nyújtó krémek felé fordulunk. Azért egy szalmakalapot bátran használjunk, de lehetőleg 50+ faktoros erősségű termékeket is alkalmazzunk a végtagjainkon.

Ha viszont védve vagyunk az erős UV-sugárzástól, mert napvédett helyen végezzük a feladatainkat, akkor se feledkezzünk meg egy jó munkavégzés előtti krémről. Ez a káros anyagok ellen képez egy védőréteget a kezünkön, és még a baktériumokkal szemben is véd, sőt megkönnyíti a tenyerünk tisztítását is.

A munkavégzést követő krémekkel pedig egy kis extra védelemmel láthatjuk el a bőrünket, ezáltal a regenerációját segíthetjük.

Az esetleges bőrirritációk elkerülése érdekében részesítsük előnyben a parfüm- és szilikonmentes termékeket!

Mi a helyzet a kesztyűkkel?

Számos olyan eset lehet, amikor nem elég a krémek alkalmazása, kesztyűkre is szükség van. Legyen az akár szennyeződés, akár fokozott hőhatás vagy vágás elleni védelem, a legjobb, ha az adott feladattípusra specializált kesztyűt használjuk.

Hogy maximalizáljuk a biztonságot, mindig az adott munkafolyamatnak megfelelő védőeszközt alkalmazzuk, akár cserélgetve is őket a nap folyamán. És még így is indokolt lesz a nagy igénybevételnek kitett kezeink megfelelő ápolása.

Mindig a megelőzés legyen az első!

Ha valamilyen sérülés éri a kezünket, akkor azonnal próbáljuk meggyógyítani, igaz? Sokkal jobban járunk, ha mindent megteszünk azért, hogy ez ne következzen be! Ha gondoskodunk kezeink biztonságáról, megfelelő védelméről, akkor később nem kell majd az öngyógyításra fókuszálnunk. Az első mindig a megelőzés legyen!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Neked való-e a leonbergi kutya?

Manapság, amikor szinte minden gazdi vizslával, német juhásszal, border collie-val, huskyval meg...

Mire tudjuk használni a mágnestáblákat?

Nem csak a tanároknak való a tábla. Egy irodában is elengedhetetlen lehet,...

Filmtekercses kulcstartó – a tökéletes ajándék

A filmtekercses kulcstartó tökéletes választás azok számára, akiket elvarázsol a régi filmek...

Az elegancia a férfi okosórákban is tükröződik

Sokan vágyunk egy okosórára, azonban attól tartunk, hogy nem fogjuk tudni kihasználni...