szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tippek Amikor az automata már a tökéletes megoldást jelenti!
Tippek

Amikor az automata már a tökéletes megoldást jelenti!

171
növény magok

Növényt termeszteni nem egyszerű. Ahogy az angol nyelv mondja, vannak, akiknek zöld ujjai vannak, és amihez csak hozzáérnek, virulni, virágozni kezd. Ezzel szemben pedig akadnak szép számmal olyanok is, akik még egy kaktuszt is képesek kinyírni. Ez utóbbiak számára még egy egyszerű szobanövény is hatalmas kihívást jelent.

És akkor még nem is beszéltünk a kenderről, amely kifejezetten érzékeny növény, rengeteg igénye van, amit ki kell elégíteni. Mai cikkünkben viszont mutatunk egy olyan megoldást, az automatizált magot, amivel akár az ügyetlenebb, türelmetlenebb termesztők is labdába rúghatnak.

Válassz okosan!

Ha a Growislandnél kapható magok közül szeretnél választani, miután meghoztad a döntést, hogy kendert kezdesz termeszteni, akkor érdemes több dolgot is figyelembe venni.

Elsősorban jó, ha tartasz egy kis önvizsgálatot: ha eddig is hadilábon álltál a növényekkel, akkor feltehetően nem most és nem a kenderrel lesz tanácsos kísérletezgetni. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a kender mennyire igényes és érzékeny növény.

Szerencsére azonban még azoknak sem kell lemondani róla, akik az ügyetlenebb kertészek közé tartoznak, nekik ugyanis tökéletesek lesznek a fent említett webáruházban kapható automatizált magok, amelyeknek már a neve is sokat sejtető. Ezek ugyanis a környezeti hatásoktól függetlenül képesek létezni. Sőt, nem csupán léteznek vagy vegetálnak, hanem még mást is tudnak.

Mit tudnak az automatizált magok, amit más magok nem?

Ha egy szóval akarnánk kifejezni, akkor azt mondanánk: túlélni.

Már a növény eredete is túlélésre predesztinálja, hiszen a zord Szibéria vidékéről származik, és nem elég, hogy túlélte az ottani kemény időjárási viszonyokat, de még virágozni is képes volt.

Éppen ezért lett a kendertermesztők nagy kedvence, hiszen sokkal kevesebb törődést és foglalkozást igényel, mint a többi társa.

Sőt, ha ez még nem lenne elég, akkor a virágzási idő is tartogat némi kellemes meglepetést, ugyanis sokkal rövidebb idő szükséges ahhoz, hogy az automatozált magokból sarjadó kenderek virágba boruljanak.

Ez pedig kitűnő hír azoknak, akik nem igazán szeretnek várakozni, hiszen így jóval hamarabb takaríthatják be a hozamot.

Szintén ideálisak az automata magok azoknak, akik csak kis helyen tudnak termeszteni, így minden szempontból ideális azoknak, akik nem rendelkeznek tökéletes termesztési körülményekkel.

Ízek serege vár

Ha azt gondolod, hogy kompromisszumot kell kötni, és a sikeres termesztésért cserébe le kell mondani az ízekről, akkor ismét van egy jó hírünk: már számtalan ízvilágban elérhetőek ezek a típusú magok, így ha esetleg van megszokott vagy kedvenc ízvilágod, azt feltehetően ugyanúgy megtalálod a Growislandnél kapható automatizált magok széles választékában. Csak győzz majd választani!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...

Biztos védelem láncfűrész ellen

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a...

Kezeld hatékonyan a szemkörnyéki ráncokat és szarkalábakat!

Az öregedés első, látványos jelei a szem körüli területen kialakuló ráncok, illetve...

Az ajakbalzsam is tökéletes reklámajándék lehet

Ma már számtalan eszköz vagy kiegészítő funkcionálhat promóciós termékként. Vannak népszerűbbek, mint...