szombat , 13 július 2024
Kezdőlap Otthon Klasszikus vagy modern kanapét érdemes választani?
Otthon

Klasszikus vagy modern kanapét érdemes választani?

292
klasszikus kanapé

A klasszikus kanapék az univerzális megjelenésüknek köszönhetően szinte bármely enteriőrben remekül mutatnak. A modern kanapék viszont olyan különleges kényelmi és megjelenésbeli extrákkal készülnek, amelyek mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni.

Ilyen például a beépített Bluetooth- vagy USB-hangszóró, a hangulatos LED-világítás, a karfába épített pohártartó, illetve a motoros relax funkció, amellyel valódi luxus csempészhető a helyiségbe.

Ezért sem véletlen, hogy a legtöbbünk bajban van azzal kapcsolatban, hogy mégis melyiket érdemes választania. Ezért is íródott meg a mai útmutatónk, amellyel megpróbáljuk megkönnyíteni kicsit a döntést.

A klasszikus kanapékról bővebben

Hogy miről ismerhetőek fel a klasszikus kanapék a Kanape.net ülőgarnitúráinak kínálatából? Nos, leginkább a hagyományos formavilágukról, a robusztus, gazdagon tömött ülőfelületükről, a lekerekített, mindkét oldalon elhelyezkedő karfákról és a hatalmas párnákról, amelyek gondoskodnak a maximális kényelemről.

Bár mindezek mellett van még egy fontos ismérvük, ami nem más, mint hogy legtöbbször egyértelmű felosztások jelzik rajtuk, hogy hány férőhelyes bútorról van szó.

A modern kanapékról bővebben

A modernebb stílusú bútorok esetében összességében elmondható, hogy egyre kevesebb hangsúlyt kap a szimmetria, és egyre inkább a szögletesség kerül az előtérbe.

Ami pedig a felületüket illeti, az sokkal inkább hasonlít egy összefüggő, hatalmas pihenőhelyre, mint a hagyományos társaik esetében. Ráadásul a férőhelyek sem nem különülnek el olyan markánsan.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az alacsonyabb kivitelüknek köszönhetően jobban beleolvadnak a térbe, és a szellősebb elrendezés érzetét keltik az adott helyiségben. Talán emiatt is kedvelik őket a legtöbben.

Mindkét típus kapható ágyazható formában is

A klasszikus kanapék esetében ez jellemzően a kihúzható modelleket jelenti, amelyeknek a kihúzást követően a háttámlája a helyén marad, és így határozza meg a fekvés irányát. A karfák pedig mindeközben biztonságot adó keretként funkcionálnak az éjszakai alvás során.

A modern ágyazható kanapék viszont jellemzően nyitható kivitelben készülnek, amely nemcsak kényelmes, összefüggő fekhelyet kínál, hanem megnöveli az ágyneműtartó nagyságát is.

Válogass a klasszikus és modern kanapék közül egy helyen!

A fentebb már említett Kanape.net raktárában a több ezer minőségi bútor között a klasszikus és a modern stílusok egyaránt képviseltetik magukat, és ha előzetesen jelzed, hogy személyesen szeretnéd őket megtekinteni, akkor arra is van lehetőség.

De egyébként a weboldalon igazán részletes leírások találhatók, és az ügyfélszolgálat is készségesen válaszol minden feltett kérdésre. Szóval keresd őket bizalommal!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Az önállóság alapja a megtakarítás

A 14 és 18 év közötti fiatalok 56 százalékának van valamennyi pénzbeli...

iRobot Roomba Combo J9+ teszt: tökéletes robotporszívó minden helyzetre

Az iRobot Roomba Combo J9+ a legújabb prémium minőségű robotporszívó, mely a...