szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Tech Mire jó a digitális névjegy?
Tech

Mire jó a digitális névjegy?

146
digitális névjegykártya

Aki még sosem hallott róla, az is gondolhatja, hogy már digitális névjegy is létezik, hiszen ha a digitalizációs forradalom annyi mindent elért már, miért pont a névjegyek világa lenne a kivétel?

Viszont nem biztos, hogy akár azok, akik hallottak már róla, tudják pontosan, miről is van szó, milyen típusú digitális névjegyek léteznek, hogyan működnek, miért érdemes őket használni.

Ebben a rövid cikkben ennek próbáltunk utánajárni, aki többet szeretne tudni a digitális névjegykártya működéséről, látogasson el a CardInMove oldalára!

Kell egyáltalán névjegy?

Az adatainkat valamilyen módon meg kell osztanunk az új üzleti ismeretségekkel, egyrészt hogy még másnap is vissza tudják idézni, kik vagyunk, mit kínálunk, másrészt hogy el tudjanak érni a számtalan rendelkezésre álló csatorna egyikén.

A névjegy intézménye több száz évre nyúlik vissza, rengeteg változással, melyek közül az eddigi legnagyobb forradalom éppen napjainkban zajlik.

Ennek egyik oka a technika megállíthatatlan fejlődése, a másik pedig a járvány tapasztalatában születő új normák, melyek a névjegykártyák terén is a higiéniai szempontok figyelembe vételét szorgalmazzák.

A digitális névjegy segítségével az összes adatodat átadhatod érintés nélkül, mint ahogy egy esetlegesen kórokozókat hordozó felületet sem kell zsebre tenni, ami – nem mellesleg – elveszhet, koszolódhat, ilyen-olyan okból részben vagy egészben olvashatatlanná válhat.

Igazából csak az adatokat tartalmazó kártyát kell néhány centire közelíteni a leendő üzleti partner telefonjához és már kész is: minden adatot átadtál neki, méghozzá digitálisan.

Digitális névjegy – környezetbarát megoldás

Pár perc alatt végig tudod gondolni, hogy egy évben mennyi papíralapú névjegyet nyomtattatsz ki, adsz át, mennyit dobsz esetleg a szemétbe, mert elavult, és ezzel mind-mind terheled a környezetet, még akkor is, ha a lehető leggondosabban jársz el.

A digitális névjegy sosem fogy el, tehát nem kell újranyomtatni, és a rajta szereplő adatokat is módosíthatod néhány kattintással, átírhatsz bármit, csatolhatsz fotót, rövid bemutatkozó videót.

NFC-vel vagy anélkül

A digitális névjegyek lelke az NFC technológia, amit az angol Near Field Communication kifejezésből alkotott betűszóval emlegetnek, és rádióhullámok segítségével hajtja végre a közeli adatátvitelt.

Működéséhez természetesen az is kell, hogy a fogadó telefonja alkalmas legyen erre a fajta kommunikációra, ami manapság már igazából alapnak számít, hiszen a digitális pénztárcák is ezzel a technológiával működnek.

Akkor sincs tragédia, ha valamiért nem áll módodban NFC-vel továbbítani az adatokat, hiszen a legtöbb kártyán található QR-kód is, ha az egyszerűbb megoldás nem működik, ezt is felajánlhatod beolvasásra.

Igazából a digitális névjegyek használói már manapság sem találkoznak nehézségekkel, legfeljebb csak elismerő pillantásokkal, pár éven belül pedig egyértelműen a technológia alkalmazása alapvető elvárás lesz egy modern üzletembertől, üzletasszonytól.


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

A mozi hazatér: a Sony bemutatja újdonságait

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt....

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android™ Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8...

10 meglepő NASA találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is...