szombat , 18 május 2024
Kezdőlap Tippek Biztos védelem láncfűrész ellen
Tippek

Biztos védelem láncfűrész ellen

161
vágásbiztos nadrágok

Számos olyan tevékenység van, amelynek során kifejezetten súlyos kockázatoknak vannak kitéve a különféle veszélyes szerszámokkal dolgozók, gondoljunk csak a favágásra, a fakitermelésre és más erdészeti munkákra.

A dolgozók testi épségének megőrzése, az akár halálos balesetek megelőzése érdekében elengedhetetlen a munkavédelmi ruházat és a felszerelések, amelyeket a munkáltató kötelessége biztosítani a munkavégzés idejére. Kaphatók a láncfűrész ellen is védelmet nyújtó speciális, derekas és kantáros vágásbiztos nadrágok, cikkünkben ezekről lesz szó.

Biztos védelem a kockázatos munkákhoz

Az Épkézláb Munkaruha vágásbiztos nadrágok széles választékát kínálja az erdőgazdálkodásban láncfűrésszel, illetve a gép- és építőiparban üvegtáblákkal és éles szerszámokkal dolgozó munkavállalók számára. Ezekben a munkakörökben a legnagyobb veszélynek kitett testrész a láb és a lábfej, hiszen akár a láncfűrész vagy más pengés szerszámok, akár az óriási üvegtáblák halálos sérüléseket okozhatnak. Kritikus fontosságú tehát az optimális védelem, a speciálisan kiképzett munkavédelmi nadrágok pajzsként történő viselése.

Ezek a ruhadarabok a speciális, innovatív anyagoknak, valamint a többrétegű kialakításnak köszönhetően extra biztonságot képesek nyújtani a véletlenül megcsúszó veszélyes szerszámok és szerkezetek ellen, így adott esetben életmentők lehetnek.

Mi jellemzi a vágásbiztos nadrágokat?

A munkavédelmi ruházatok esetében a vágásálló technológia tulajdonképpen egy egyedülálló szövésű anyagot, illetve egy többrétegű felépítést takar, amelynek célja, hogy lelassítsa, blokkolja a pengét, a fűrészt a szálak felhalmozódása által. Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, mint a lovagok merev páncélzatát, hiszen egy nagyon rugalmas textilről van szó, amely kényelmes viseletet biztosít munkavégzés közben.

A vágással szemben ellenálló anyagok készülhetnek kötött nejlonszálakból vagy vágásálló kevlárszálakból, előbbiek blokkolják a lánc mozgását, utóbbiak csökkentik a lánc sebességét és gátolják, hogy az elérhesse a kezelő testfelületét.

Az egyes gyártók a vágásbiztos nadrágok gyártása során csak az egyik vagy másik, míg mások mindkét típusú anyagot használva biztosítják a munkavédelmi szabvány által előírt védelmet. Általánosságban elmondható, hogy a vágásálló kevlárszálas ruházatok lényegesen könnyebbek, ugyanakkor drágábbak, mint az eltömődő szálakból készült termékek.

Milyen nadrágot vásároljon?

A munkaruházat típusát, védelmi szintjét az előzetes kockázatértékelés során kell meghatározni. A vágásbiztos nadrágoknak 2 típusa van, az egyik csak a lábszár elülső része számára nyújt védelmet, míg a másik a teljes lábszárat óvja. Valamennyi rugalmas, jól lélegző és akár vízlepergető anyagokból készül, ezáltal kényelmes viseletet biztosít.

Vásároljon vágásbiztos nadrágot, valamint más testrészeknek is megfelelő védelmet nyújtó ruházatokat a terepen, veszélyes munkakörülmények között tevékenykedő munkavállalók számára!


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Íme, öt lábbelitípus, amely tökéletes az átmeneti időszakra!

Szerencsére az átmeneti cipőket illetően a tervezők minden évben az olyan modellekre...

A virágtáska ideális csomagolás a csodaszép virágoknak

Hol vannak már azok az idők, amikor selyempapírba csomagolt virágokkal leptük meg...

Időskori online vásárlás? Miért ne?

A harmadik évezred valami merőben újat hozott azzal, hogy elterjedt a háztartásokban...

Mitől hibásodhat meg egy ipari hűtő?

Az élelmiszerkereskedelmi és nagykonyhai környezetnek megkerülhetetlen elemeit képezik a hűtőszekrények és fagyasztók,...