péntek , 24 május 2024
Kezdőlap Mozgásban A sztárok autója nyerte az idei szépségversenyt Balatonfüreden
Mozgásban

A sztárok autója nyerte az idei szépségversenyt Balatonfüreden

65
autó szépségverseny füred

Az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett  Concours d’Elegance szépségversenyen a világ legismertebb ritka autói és motorja népesítették be a füredi Tagore Sétányt.

A hétvégén  festői környezetben és szikrázó napsütésben közel 20 ezer veteránrajongó csodálhatta meg a csillogó villogó matuzsálemi remekműveket. A külföldi gyűjtők mellett a magyarok is szép számmal képviseltették magukat a mintegy 50 autót és 20 motorbiciklit felvonultató régi hagyományokra visszatekintő szépségversenyen.

A nemzetközi szakmai zsűri döntését a szépség és az elegancia valamint az eredetiség határozta meg. A kiállítás nagydíját  – best of show – az 1963-ban gyártott Facel Vega II, a francia autógyártás büszkesége nyerte. Arisztokratikus megjelenése, egyedülálló, különleges kidolgozása és kívül belül gyönyörű élénk kék színe lenyűgözte zsűrit és a látogatókat egyaránt.

Mindössze 183 példányt gyártottak, és közülük csak egy, a mostani győztes került magyarországi gyűjteménybe, Kaáli Géza professzor dörgicsei Auto-Motor Múzeumába. Szinte az összes ilyen autót híres ember vásárolták meg, olyanok mint Ringo Starr, Tony Curtis, Pablo Picasso, Frank Sinatra, Christian Dior, Yves Montand, Herbert von Karajan, Debbie Reynolds, vagy a perzsa sah…

füred autó

Forrás: MTI OTS


Szenvedélyünk a szabadidő – További friss híreket talál a Passzio.hu főoldalán! A cikkben partnerünk volt a kalauz.hu. Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Megyénként akár 2 millió forintos eltérések a használtautó átlagárakban

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője...

Megérkezett az új Opel Frontera

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire...

Hamarosan kezdetét veszi a negyedik Honda Adventure Roads túra

A negyedik Honda Adventure Roads az agadiri Atlantic kikötőből rajtol május 10-én. A 11...

Exkluzív interjú a MINI vezető formatervezőjével az új MINI Aceman világpremierje kapcsán

„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új...